Infók és érdekességek a fővárosunkról

Minden ami Budapest

Minden ami Budapest

Budapest Állatkert

2015. április 25. - elZorr

Az egyik helye Budapesten, ahova életében legalább egyszer minden magyar ember ellátogat az a Hősök tere és a mellette található fővárosi állat és növénykert. Az állatkert 1866-ban nyitotta meg először kapuit a látogatók előtt és a sok viszontagság ellenére is sikerült több, mint 150 éven keresztül fennmaradnia.

allatkert_budapest.jpg

A belépő megváltása után kb 1000 állat és 2000 növény vár arra, hogy jó alaposan szemügyre vegyünk őket. Az állatkertet évente kb 1 millió ember keresi fel és a kibővített Holnemvolt Park segítségével egyre színesebb látnivalók miatt megéri újra és újra visszatérni a Budapest Zoo-ba és ha minden jól megy a közeljövőben újfent bővülni fog a park, ami azért nem egyszerű feladat, hogy ugyebár a főváros szívében nincs túl sok hely erre. Az állatkert télen és nyáron egyaránt nyitva tart.

A bejegyzés trackback címe:

https://minden-ami-budapest.blog.hu/api/trackback/id/tr507386866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása