Infók és érdekességek a fővárosunkról

Minden ami Budapest

Minden ami Budapest

Kirándulás Budapesten

2015. május 12. - elZorr

Egy osztálykirándulás megszervezése mindig nagy dilemma, hogyan lehet olcsón, tartalmas és mégis élvezetes kirándulás összehozni. Egy vidéki számára Budapest vonzó célpont lehet.

Már bevált, jó kis kirándulás részleteit osztom meg. A célállomáshoz a távot busszal tettük meg, mert így a távoli helyszínekhez időkötöttség nélkül eljuthatunk, és persze kényelmesebb összeterelni a társaságot, mint BKK alkalmazásával. Első helyszín a Hősök tere, mellette kényelmesen leparkolhat az ember. Aki csak ritkán jár Budapestre, ezt a helyszínt ne hagyja ki, mert csodálatos. Itt nyilván az ember kis történeti bemutatót elmondhat, ecsetelheti a szoborcsoport részleteit, bemutatja a tér melletti épületeket, a környéken még fellelhető nevezetességeket, pl. állatkert, Vajdahunyad vára, Közlekedési Múzeum. Stb.

A következő úticél lehet a vár és környéke. Míg elérünk oda, megnézhetjük az Országház épületét, a „0” km kőnél kiszállva örök élmény lehet a siklóval feljutni a vár negyedbe. Itt röviden beszélhetünk a Budai várról, a Mátyás templomról, a Halász-bástyáról. Kis szabadidő eltöltése után itt a következő emlékezetes állomás a Szent István-bazilika, melyet nem belülről tekintünk meg, hanem a kilátó részére mászunk fel. A csigalépcső és a keskeny folyosó rész a tetején mély nyomot hagy mindenkiben. Egy nagyobb társaságban mindig van egy-két tériszonyos ember.

Levezetésképpen meg lehet tekinteni a Campona bevásárlási központban található Tropicariumot, hiszen az állatok jobban lekötik a gyerekeket mintha egyik múzeumból a másikba sétálnánk.

A bejegyzés trackback címe:

https://minden-ami-budapest.blog.hu/api/trackback/id/tr867393238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása